gastrolivstil

gastrolivstil

Om bloggen|gastrolivstil

Livet skal leves med ultimativ god mad, drikke og berigende selskab. Del med alle os gastro nørder, der elsker at smage, bage, lege med maden, opleve maden med alle sanser - og vil prøve det ypperste. Del med os der elsker at anrette, indrette, grille, hygge og overraske, så det sparker røv.

Dry age poser princip

dry-agingPosted by Allan Tue, September 06, 2016 15:41:48

Sådan bruger du dry-age poserne og fix strips fra Bestgastro.dk:

HUSK at holde en meget ren hygiejne, så der ikke kommer uønskede bakterier med i posen og brug så frisk kød som muligt.

Tør kødet af og pak det meget koldt evt. efter en kort tur i fryseren, så det er skalfrosset på ydersiden.

Dermed forhindrer man problemer med væskeudtræk og får nemmere ved at få luften ud.

Læg kødet i en passende posestørrelse. Der skal helst være lidt plads i begge sider af posen, så luften kan passere. Det er også bedst, hvis der er ca. 10 cm plads foran kødet op til poseåbningen.

Tilpas den gule fix strip fra bestgastro.dk så den når helt ind til kødet og slutter ved poseåbningen. Posen placeres så fix strippen ligger ind over svejsetråden og når ind over pakningen til vakuumkammeret.

Lav første svejsning. Start vakuumpakkeren og hjælp med at presse luften ud fra bunden af posen frem mod fix strippen. Hvis du ikke har variabel svejsetid på din vakuumpakker skal du svejse en ekstra gang på samme sted. Plastikken er meget tynd men kræver alligevel meget varme for at hæfte korrekt.

Anden svejsning: Træk posen lidt tilbage, klip fix strippen ned til hæftningen i svejsetråden. Lav næste svejsning direkte på dry-age posen uden fix strippen.

Kødet lægges i køleskab på rist, så posen kan "ånde" frit ved 2-4 grader. Posen vendes min. en gang om uge og efter ca. 2-3 uger er kødet mildt modnet.

Ønsker du en kraftigere smag skal man lade den ligge i 5-6 uger. Det er selvfølgelig muligt at lade det ligge i længere tid, men så kan det være nødvendigt at skære lidt af den hårde skorpe kødet har fået. Kødet taber ca. 25 % af sin vægt de første 4 uger. Herefter vil der være et væsentligt mindre væsketab.


  • Comments(0)