gastrolivstil

gastrolivstil

Om bloggen|gastrolivstil

Livet skal leves med ultimativ god mad, drikke og berigende selskab. Del med alle os gastro nørder, der elsker at smage, bage, lege med maden, opleve maden med alle sanser - og vil prøve det ypperste. Del med os der elsker at anrette, indrette, grille, hygge og overraske, så det sparker røv.

Amarone fra Monte Tondo

VinPosted by Mullepigen Tue, August 23, 2016 11:39:18
Vinmager Gino Magnaboscos helt store stolthed er Monte Tondos Amarone. Baseret på de absolut bedste druer fra Monte Tondos marker i Valpolicella Classico. 70% Corvina og 30% Rondinella høstet i starten af oktober, hvorefter druerne tørres i "fruittai", de specielle tørrerum, i ca. 5 måneder. Efter gæring med drueskaller i 25 dage er vinen lagret 40 måneder i egetræsbarrique. Overdådig og utrolig intens aroma med nuancer af tørret frugt, blommer, kaffe og sorte oliven. Smagen er tæt og koncentreret uden at miste Monte Tondos karakteristiske elegance. Eftersmagen er utrolig lang og struktureret med de fineste tanniner. Fantastisk vin som et glas efter et flot måltid, men kan også passende serveres til grillet eller braiseret kød og ikke mindst intense og faste oste. Vi anbefaler at ilte vine 3-4 timer før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 20 år fra høståret.

Monte Tondo er beliggende få kilometer udenfor Verona, i de smukke bakker i Soave. Familien Magnabosco er tredje generation på denne lille vingård. Specialet er de saftige hvidvine fra Soave. Decanter har bl.a. kåret Soave fra Monte Tondo til Italiens bedste hvidvin og flere gange har vinene opnået 3 glas i Gambero Rosso. De sidste 5-6 år er Monte Tondo dog også for alvor kommet på scenen hvad angår Valpolicella, Ripasso og Amarone, og også her vurderes de i dag blandt områdets bedste.  • Comments(0)