gastrolivstil

gastrolivstil

Om bloggen|gastrolivstil

Livet skal leves med ultimativ god mad, drikke og berigende selskab. Del med alle os gastro nørder, der elsker at smage, bage, lege med maden, opleve maden med alle sanser - og vil prøve det ypperste. Del med os der elsker at anrette, indrette, grille, hygge og overraske, så det sparker røv.

andeconfit i rulle, sous vide

sous videPosted by Allan Wed, August 03, 2016 17:04:02


Asiatisk confit and i rulle, sous vide

1 andelår pr. person

• 2 spsk. andefedt pr. lår

• 1 appelsin

• salt

• agurk

• forårsløg

• rispapir

• hoisin sauce

• mango

• avocado

For mere spicy version tilføj hvidløg, ingefær og/eller chili

Confit er lige så klassiske fransk, som det er asiatisk. I dag har jeg taget lidt fra begge køkkener. Du kan naturligvis købe konfitteret and på dåse – men lav det evt. selv. Du kan også konfittere svinekød.

konfitteret and har længe været en favorit hos mig. Jeg foretrækker et stegt konfitteret andelår fremfor den traditionelle and til julemiddagen. Det smager bedre, den er sprødere og så spiser jeg mindre and.

Proceduren er meget enkel. Alt det kræver er, at du starter med maden aftenen før du skal spise det. Jeg saltede lårene natten over Andelår skal have omkring 10 timers saltning. Salt lårene godt og riv lidt appelsinskal over. Gnid det hele godt ind i benene og placere dem i køleskab natten over.

Man dækker det i salt, og fjerner overskydende inden tilberedning.

- Om morgenen, fyld vandbadet med varmt vand fra hanen og sæt Nomikuen på 75 grader C.

- Lårene skylles godt for at fjerne overskydende salt, og tør efter med køkkenrulle. Læg et lår i hver vakuum pose samt to solide spiseskefulde med andefedt. Hvis du ikke har andefedt så du kan bruge smør eller solsikkeolie i stedet. Men det vil være bedst med fedt.

Du må gerne tilsætte nogle hvidløg og nogle friske urter, også for at give ekstra smag.

Læg poserne i vandbadet i 10 timer. Med andre ord, næsten præcis en arbejdsdag, hvis man tager hensyn til rejse og afhentning i børnehaven.

- Efter 10 timer, find en god pande til grill eller komfur og lad den blive godt varm. Hæld lidt af andefedtet på panden. Brun lårene på begge sider. Skindet skal blive sprødt – ellers må det under grillen.

Meget enkelt, meget godt og meget fleksibelt med hensyn til tilbehør. Kødet bliver saftigt. Der er ingen tvivl om, at sous vide er en perfekt teknik til konfitering.


Serveres i forårsrulle:

- Skræl en agurk og fjern kernerne. Skær agurken i tynde stave. Skær nogle forårsløg i tynde strimler.

Rispapir opblødes i vand i 10-15 sekunder og lægges på et fugtigt viskestykke.

- Tilføj revet andekød, agurk og forårsløg over rispapir og hæld et par spiseskefulde af den lækre hoisin sauce over.

- Server forårsruller med lidt mango og avocado salat…. God appetit!

Konfiteret and kan også serveres med en bønnecassoulet, risotto, eller til pasta.  • Comments(0)