gastrolivstil

gastrolivstil

Om bloggen|gastrolivstil

Livet skal leves med ultimativ god mad, drikke og berigende selskab. Del med alle os gastro nørder, der elsker at smage, bage, lege med maden, opleve maden med alle sanser - og vil prøve det ypperste. Del med os der elsker at anrette, indrette, grille, hygge og overraske, så det sparker røv.

Sous vide Hollandaise der ikke skiller

Sovs sauce puréPosted by Morten Tue, July 05, 2016 14:06:27


50 ml hvidvinseddike

30 gr brunede skalotteløg


150 gr smør

85 gr pasteuriseret æggeblomme

50 ml vand

20 ml citronsaft

Smag til med salt

Sous viden skal stå på 75⁰C.

Brun skalotteløg og tilsæt eddike, lad det koge ned – reducer til ½

Læg smør, æggeblomme, vand, citronsaft og salt i en vakuumpose – tilsæt den AFKØLEDE, reducerede løg og eddike blanding og bland det godt. Vakuum.

Kog I sous vide I 30 min.

Hvis du ikke skal bruge den straks, kan du holde hollandaisesaucen varm i sous vide op til 1 time ved 60⁰C.

Hæld saucen på sifonen. Skru låget fast og tilsæt 2 gaspatroner N2O og ryst den godt.

Server hollandaisesaucen ved at holde sifonen nedad.

Tilsæt evt. Cayenne peber for pikantere smag eller estragon, hvis du vil have den til at smage mere af bearnaise.

Hvis du anvender rødvins, sherry eller hindbær eddike i stedet for hvidvin passer det særlig godt til rødt kød.



  • Comments(0)//gastrolivstil.bestgastro.dk/#post7