gastrolivstil

gastrolivstil

Om bloggen|gastrolivstil

Livet skal leves med ultimativ god mad, drikke og berigende selskab. Del med alle os gastro nørder, der elsker at smage, bage, lege med maden, opleve maden med alle sanser - og vil prøve det ypperste. Del med os der elsker at anrette, indrette, grille, hygge og overraske, så det sparker røv.

Vælg det rigtige kød

Kød udskæringerPosted by Morten Thu, July 07, 2016 21:30:41
Som udgangs punkt for både krog modning og dry-age gælder: VÆLG DET RIGTIGE KØD.

Som udgangspunkt vælg fra kødkvæg, griseracer med kvalitetstegn, osv. med alle andre kødtyper.

Kvæg: Limosine, Hereford, Charolais, Angus, Simmental.
Herefter vælg kød med den rigtige marmorering. Prime er optimalt.



Til sammenligning ser KOBE således ud:

Således ser Wagyu ud:


Se efter fedt marmoreringen for smagen:


Det samme gælder gris:

Pata Negra-grisen, lægger kød og klove til begrebet Sortfodskinke, der betragtes som en delikatesse på linje med foie gras, kaviar og østers.

Duroc er en anden griserace, der er kendt for sin særlige fedtmarmorering. Den lille og tunge, rødbrune basse har i sin renracede udgave fundet vej til de danske gourmetrestauranter som f.eks. Kong hans og Saison inden for de seneste par år, og grisen avles nu flere steder i Danmark.




Lammekød:

Fra Texel-racen eller norske Gilde Gourmetlam Hallingskarvet

Kig efter Lyst rødt kød (ligesom kalvekød)
- Hvidt og fast fedt
- Bedst hele året






  • Comments(0)//gastrolivstil.bestgastro.dk/#post10

Navnet på kødet US vs DK

Kød udskæringerPosted by Morten Tue, July 05, 2016 12:34:17


På nettet – youtube findes der et utal af skønne grill og sous vide tips. Men ofte anvender især amerikanerne andre udskæringer end vi bruger – så kan det være vanskeligt at finde det samme slags kød.

Her viser jeg nogle udskæringer til sammenligning.










  • Comments(0)//gastrolivstil.bestgastro.dk/#post6